Ništa od podviga u Beogradu: Solaris će i iduće sezone igrati u A2 regionalnoj ligi

Vaterpolisti Solarisa nisu uspjeli napraviti podvig u Beogradu i plasirati se u A1 regionalnu ligu. Dapače, “sunčani” su bez pravog otpora položili oružje pred Partizanom u majstorici, tako da će “crno-beli” i iduće sezone igrati u elitnom društvu regionalnog vaterpola. Dojma smo da smo pravu prigodu propustili u prvoj utakmici kvalifikacija za plasman u A1 regionalnu ligu, odigranoj u Crnici prije tjedan, kada smo u završnici prokockali finu prednost od dva gola, usput promašili peterac za plus tri te dopustili Partizanu da izjednači i s ugodnih 9:9 dođe na odlučujuću utakmicu na svoju Banjicu.

Ili, Solaris je još veću prigodu za ulazak u viši rang, što je bio glavni cilj sezone, propustio u završnici natjecanja u A2 ligi, kada je u tri ključne utakmice (Budva, Radnički i Nais) osvojio samo jedan bod i prepustio prvo mjesto Crnogorcima.

Što se tiče utakmice u Beogradu, ona je bila odlučena u ranoj fazi. Vjerojatno već u prvoj četvrtini kada nismo imali nikakvo rješenje u napadu, što su domaći iskoristili i poveli 3:0. Ništa bolje za “sunčane” nije bilo ni u drugoj dionici. Prvi gol za Solaris postigao je Bušelić s igračem više minutu i 26 sekundi prije velikog odmora.

Partizan- Solaris 13:9 (3:0, 3:1, 4:4, 3:4)

BEOGRAD – Bazen na Banjici. Suci: Đurašković i Matijašević (oba iz Crne Gore)