Solaris domaćin riječkom Primorju EB večeras od 20 sati!

Pred “Sunčanima” je danas još jedna utakmica iz serije ‘biti ili ne biti’,ona koja ih može ostaviti u igri za peto mjesto i plasman u Europu. U Crnicu večeras stiže Primorje EB, tjedan dana nakon što su Riječani na Kantridi slavili s minimalnih 8:7. Ukupni pobjednik tog dvoboja (igraju se dvije utakmice, na gol razliku) za spomenuto peto mjesto igrat će najvjerojatnije protiv boljeg iz oglda POŠK/ZADAR.

Malo opširniji osvrt na utakmicu iznio je trener Solarisa Joško Kreković:

– Činjenica je da nam je ova utakmica izuzetno važna, jer nas pobjeda i prolaz dalje vodi u borbu za peto mjesto, za Europu, a to bi bilo značajno za klub, za sve nas. S obzirom na rezultat iz Rijeke moramo ući kvalitetno u susret, kao što smo to radili veliki dio sezone, i naravno, pobijediti.

Na pitanje o posebnoj pripremnoj na psihološkoj bazi Kreković je odgovorio:

– Taj psihološki pristup više je nedostatak iskustva igranja utakmica poput onih protiv Partizana, Budve, Radničkog, pa i Jadrana i Primorja. To su utakmice iz kojih izlazite bolji. Mislim da vrijeme radi za nas, da ćemo kroz takve dvoboje doći do neophodnog, do rutine pobjeđivanja. Mi smo u svim tim utakmicama vodili, bili tu, ali nedostajalo nam je ono nešto da zatvorimo utakmicu, a to je iskustvo, koje se ne može naučiti.

Kapetan Vlahović nada se brojnoj i glasnoj navijačkoj podršci!

– Ono protiv Partizana vjerojatno se neće ponoviti, ali bilo bi super da budu puna sjedeća mjesta. Trebat će nam ta podrška publike, i one koja nas gleda cijelu godinu, i Funcuta. Bio bi to vjetar u leđa za nas, odnosno minus za suparnika – ističe kapetan ‘Sunčanih’, koji je, kao i svi ostali, optimist.

– Jest da smo izgubili na Kantridi, ali imamo aktivan rezultat. Nismo otkrilli sve svoje karte, znamo gdje smo griješili u Rijeci, a griješili smo dosta. Idemo u Crnici još jednom pokazati tko je bolji, a to smo mi.

Početak utakmice je u 20:00 sati.