“Sunčani” su nadoknadili gol zaostatka iz Rijeke protiv Primorja i igrat će za peto mjesto koje vodi na europsku scenu. U Crnici su u subotu slavili sa 9:6, a posljednja prepreka na ‘hrvatskoj granici’ bit će im splitski POŠK.

Nakon što su gosti poveli preko Čunka, Kreković i Koprčina do kraja su prve četvrtine preokrenuli rezultat u korist Šibenčana. U početnim minutama druge dionice prednost je, zahvaljujući Pelicariću, povećana na dva gola, a nakon što je Tkač smanjio, Vlahović je iz peterca zabio za 4:2 na poluvremenu.

Nastavak je otvoren golom Bušelića za +3 Krekovićevog sastava. Međutim, gosti se ne predaju i u par minuta vraćaju se u igru (5:4), a nakon što je Begović vratio na dva gola plusa, do kraja treće četvrtine uslijedila su nova dva zgoditka Riječana za 6:5 uoči odlučujućih osam minuta.

I ta zadnja dionica otvorena je golom Šibenčana, točnije Vlahovića, za 7:5. Ali već u sljedećem napadu Primorje preko Paparića smanjuje na 7:6. A onda Bulat i Erak dovode domaćina na korak do Europe. Zahvaljujući njihovim golovima Solaris je manje od dvije i pol minute prije kraja poveo 9:6.

Rezultat se do kraja više nije mijenjao i slavlje “Sunčanih” i navijača moglo je početi.