BRUNO SABIONI PONOVNO MEĐU SUNČANIMA!

Bruno Sabioni novi je igrač Solarisa i nakon četiri godine ponovno će navući “sunčanu” kapicu. Krilni igrač potpisao je ugovor s Sunčanima i bit će odmah na raspolaganju treneru Jošku Krekoviću u pripremama za novu sezonu.

–  “Nakon šta sam posljednje 4 godine živio u Italiji, ideja o povratku doma postala mi je sve primamljivija. U pravo vrijeme na vrata je stigla ponuda za angažman u matičnom klubu te je postala ključna točka u donošenju odluke o nastavku karijere u Šibeniku. – poručio je 33-godišnji krilni igrač nakon potpisivanja ugovora te dodao:

– “Posljednjih osam godina, uz to što sam igrač, paralelno sam trenirao razne uzraste, od najmlađih sve do seniorskih kategorija. U tom modu nastavljam i dalje. Nadam se da će Solaris ove sezone ostvariti uspjeh u seniorskim natjecanjima, a isto tako očekujem da će naš rad i trud u mlađim kategorijama u skoroj budućnosti iznjedriti neke nove Sunčane.”

Novi direktor Solarisa Jakša Knežević prokomentirao je dolazak najnovijeg pojačanja Sunčanih kao igrača, ali kao i trenera

– “Već duže vremena smo pratili situaciju vezano za povratak Bruna u naše redove! Iznimna nam je čast i zadovoljstvo što smo potpisali “šibensko dite” koje će nam doprinjeti iskustvom, ali i radnom etikom koju je pokazivao u svim klubovima koje je igrao. Također, izrazito je bilo bitno dovesti iskusnog igrača da našim mladim dečkima doprinese razvoju njihovog potencijala i bude podrška u daljnjem napretku.”

– Što se tiče njegovog angažmana u Školi vaterpola: Bruno će raditi kao trener, kao što je i zadnjih nekoliko godina vrlo uspješno radio u Italiji i ostalim klubovima. – za kraj je rekao novi direktor Solarisa.

Bruno je rođen 31. srpnja 1986. godine, do sada je upisao više od 100-ak nastupa za Solaris, a kao junior debitirao je za prvu momčad Solarisa.

Prošao je sve mlađe kategorije VK Solarisa, te od 1994. do 2007. nastupa za prvu momčad Solarisa kada osvaja 2. mjesto u LEN Kupu. Potom prelazi u redove Medveščaka gdje je proglašen najboljim igračem i strijelcem. Od 2008. do 2013. godine nastupa ponovno u Solarisu, pa prelazi u redove VK Zadra i tadašnjeg Adriatic-a.

Zatim, dvije godine igra u redovima VK Latina iz Italije gdje postaje najboljim igračem i strijelcem. Zapaženu ulogu odigrao je i u talijanskoj Seriji B točnije Lerici sport ’54 gdje je u dvije sezone postigao nevjerojatnih 96 golova. Zadnjih nekoliko godina paralelno radi i kao trener u Mlađim kategorijama (Škole vaterpola) te pritom ostvaruje jako pohvalne rezultate i neumorno radi na promociji vaterpola kao sporta!

Dobrodošao natrag, Bruno!