PRESS KONFERENCIJA: ‘Sunčani’ u europskoj avanturi!

Vaterpolisti ‘Solarisa’ europskim natjecanjem počinju novu sezonu. Podsjetimo, ‘Sunčani’ su lani izborili igranje u LEN Euro Cupu, pobjedom protiv splitskog POŠK-a za 5. mjesto Prvenstva Hrvatske.

A čim se u Crnici spomene Europa odmah se bude lijepa sjećanja na konac minulog desetljeća kada su Šibenčani postizali sjajne rezultate u Kupu LEN-a i pod vodstvom Ivice Tucka, čak igrali i u finalu s tada moćnim ruskim Kazanom.

Umjesto domaćinstva u Crnici, morat ćemo na put u mađaraski Eger, koji će biti domaćin Solarisu, srpskom Radničkom iz Kragujevca i ruskom Šturmu. Inače, u Mađarskoj će premijeru imati momčad Solarisa koja je uvelike promijenila izgled u odnosu na prošlu sezonu. Podsjetimo, članovi ekipe iz Crnice više nisu Komadina, Begović, Lipar, Erak, Kreković i Bušelić. Zato su novi stanari šibenske svlačionice Herceg, Kovačić, Mudražija i povratnik Sabioni:

– Točno je da se naša ekipa dosta promijenila. Zbog toga mislim kako nam je LEN Kup došao prebrzo, jer smo još u fazi uigravanja. Također, činjenica je da imamo dosta tešku grupu s ozbiljnim ekipama. Naša obveza je doći na turnir i dati sve od sebe i nadati se da će to biti dovoljno da se plasiramo među prve dvije ekipe i prođemo dalje- kazao je Joško Kreković, trener Solarisa koji je analizirao protivnike u skupini:

– Domaćin Eger je dugo godina bio član Lige prvaka, i to dovoljno govori o njihovoj snazi. Radnički je naš poznanik iz A2 Regionalne lige, i isto kao i mi, dosta je promijenio momčad u odnosu na lanjsku sezonu. Mislim kako im je došlo pet novih igrača. Na koncu, tu je Šturm koji je predstavnik klasične ruske škole vaterpola. Dakle, jednostavno nemamo lakog protivnika za razliku od drugih skupina u kojima su neki potpuni autsajderi. Međutim, nećemo plakati, jer naša je želja u Mađarskoj napraviti sve da prođemo grupu. Uz to, taj turnir će nam dobro doći da vidimo gdje smo i što još trebamo popraviti do početka Regionalne lige – poručio je Kreković.

Jedan od starosjedilaca u momčadi Solarisa je Andrija Vlahović. No, kapetan se nešto kasnije priključio momčadi, budući da je imao radno vaterpolsko ljeto na Malti:

– Željno iščekujemo turnir u Egeru, jer nakon deset godina Solaris opet igra u Europi i silno smo ponosni na tu činjenicu. Međutim, trebamo biti svjesni da trenutačno nismo ni izbliza na onoj razini na kojoj bismo mogli i trebali biti. No, vidi se da ova momčad Solarisa ima potencijal i kvalitetu. Prije svega, u Mađarskoj bismo se trebali dodatno uigrati za ono najvažnije što nam slijedi- a to je natjecanje u A2 Regionalnoj ligi- rekao je Vlahović.

Zvučite kao da ste već digli ruke od prolaska dalje:
– Ne, nipošto! Dapače, držim da možemo igrati sa svima u grupi, premda je domaći Eger izraziti favorit. Uostalom, nismo mi u Europu upali slučajno- zaključio je kapetan ‘sunčanih’.

Raspored Solarisa
Turnir prvog kruga Europa LEN Cupa igra se u mađarskom Egeru od 13. do 15. rujna. Prvu utakmicu Solaris igra u petak protiv domaćina Egera u 18,30 sati. Dan kasnije, u subotu, ‘sunčani’ će igrati u 20,15 sati protiv srpskog Radničkog. Posljednja utakmica Šibenčana na rasporedu je u nedjelju, 15. rujna, u 19,15 sati, a protivnik im je ruski Šturm. Prve dvije ekipe prolaze u drugi krug.