NAKON 10 GODINA PONOVNO U EUROPI: PORAZ OD DOMAĆINA ZF EGER-A

“Sunčani” su nakon 10 godina ponovno zaigrali na europskoj sceni gdje ih vežu lijepa sjećanja kada su osvojili 2. mjesto u LEN Euro kupu. U prvoj službenoj natjecateljskoj utakmici na otvaranju nove nam 2019/20 “Sunčani” su imali čast da s domaćinom ZF Egerom otvore skupinu B!

Debije su upisali Mudražija, a Herceg i Kovačić debiju su nadodali i svoje prvijenca za Solaris. Povratak u sunčano jato obilježio je Bruno Sabioni.

Na otvaranju i u prvoj četvrtini vidjeli smo da će to biti tvrda i teška utakmica. Nakon 4 minuta igre pada prvi gol, a zatim Branimir Herceg poravnava na 1:1. Drugu čevrtinu Solaris sjajno otvara, Bulat povisuje vodstvo na 2:1, ali nakon toga slijedi pad u igri Solarisa i očigledna agresivnost i brzina od strane momčadi Egera koja rezultira završetkom od 6:2 u ukupnom rezultate.

U posljednjoj četvrtini ponovno Bulat smanjuje rezultat na 7:3, ali najbolji igrač utakmice Tamas Gyarfas pogađa i povisuje vodstvo na 8:3. Valja napomenuti situaciju kada B. Sabioni odlično pogađa u same “rašlje”, ali Decker neobjašnjivo zaustavlja loptu. Rezultatom 10:3 se je otišlo u zadnju četvrtinu. Izmjenjujući napade, ali isto tako i golove utakmica se približavala kraju, a konačan rezultat bio je 14:6.

Sutra na rasporedu je dvoboj protiv KVK Radničkog u 20:15 sati koji će nam puno toga pokazati, ali i činjenicom da je Radnički teško slomio Shturma rezultatom 10:7 ostaje nam nada da živimo svoj san za prolazom dalje.

Len Euro Kup(link utakmice i statistika); ZF Eger – VK Solaris: http://www.microplustiming.com/leneurocup/indexCL_web.php?c=ASM&g=1&t=001&gr=2&s1=EGE&s2=SOL&st=0&ifs=0