‘Sunčani’ na korak od prolaska teške skupine u Mađarskoj; Solaris u dramatičnoj završnici svladao srpski Radnički!

Vaterpolisti Solarisa pobjedom nad Radničkim iz Kragujevca napravili su veliki korak prema prolasku prve grupne faze Len Euro Cupa koja se igra u mađaraskom Egeru. Naime, ‘sunčanima’ je za plasman među prve dvije ekipe potrebna pobjeda protiv ruskog Šturma u trećem kolu, koje je na rasporedu u nedjelju. Uz to, domaći Eger koji je apsolutni favorit skupine ne bio smio izgubiti od Radničkog u posljednoj utakmici.

Nakon što je u petak očekivano poražen od domaćina (14:6), Solaris je u subotu nadigrao srpske vaterpoliste koji su im stari znanci iz A2 Regionalne lige.

Šibenčani su se dvaput vraćali iz minusa od dva gola. Ključni zgoditak zabio je kapetan Solarisa Andrija Vlahović minutu i 16 sekundi prije kraja utakmice. Osim njega, u napadu se istaknuo i mladi centar Branimir Herceg, koji je ljetos stigao u Crnicu iz zagrebačke Mladosti.

Solaris- Radnički 9:8 (2:2, 2:2, 3:2, 2:2)

EGER- Suci: Dervieux (Francuska) i Koryzna (Poljska).

Solaris: Šparada, M. Sabioni, Erak, Štrkalj, Bulat, Herceg (3), Vlahović (3), Pelicarć, Mudražija (1), B. Sabioni, Koprčina (1), Kovačić (1), Jukić.

Radnički: Dobožanov, Branković (1), Stanojević, Janković, Toholj (1), Frolov (2), Lobov (1), Guillaume (1), Panić, Pljevančić, Lukić (2), Tomašević, Todorovski.