Festival vaterpola u Crnici: Solaris domaćin grupe E LEN Euro Cupa!

Vaterpolisti Solarisa odlično su ušli u novu sezonu. ‘Sunčani’ na kontu imaju dvije pobjede u Regionalnoj A2 ligi, a prošli su i prvu grupnu fazu natjecanja u LEN Euro Kupu. Podsjetimo, u mađarskom Egeru Solaris u konkurenciji domaćina, srpskog Radničkog i ruskog Šturma izborio drugo mjesto i plasman u drugi krug.

Kao nagrada stigla je vijest iz kancelarija LEN-a da će Šibenik biti domaćin druge grupne faze tog renomiranog europskog natjecanja. To znači da će u bazenu u Crnici od petka do nedjelje biti prava fešta vaterpola. Šibenski prijatelji tog sporta moći će uživati u majstorijama igrača mađarskog Miskolca, talijanske Ortigije i španjolskog Mediterranija te domaćina Solarisa. Prve dvije momčadi iz grupe plasirat će se u četvrftinale LEN Kupa.

Već po Solarisovoj tradiciji, na sve utakmice ulaz će biti slobodan:

– Zaista, očekujemo pravi festival vaterpola. Igramo protiv renomiranih protivnika. Želimo predstaviti naš grad u što boljem svjetlu, kako organizacijski tako i rezultatski. Razloga za optimizam imamo, jer smo trenutačno zajahali dobar val. Stoga pozivam sve ljubitelje vaterpola da iduća tri dana u što većem broju dođu u Crnicu! Ulaz je besplatan povodom obilježvanja Dana grada Šibenika- kazao je Jakša Knežević, direktor VK Solaris.

Šibensku skupinu prokomentirao je Joško Kreković, trener Solarisa:
– Vratio bih se samo korak unazad i konstatirao kako je rezultat koji smo ostvarili u Mađarskoj jednim dijelom iznenadio i nas same. Tamo smo prošli vrlo tešku grupu i došli do druge faze Euro LEN Kupa. U šibenskoj grupi čekaju nas ekipe koje su još bolje i ozbiljnije od onih s kojima smo igrali u Egeru. Stoga nam neće biti lako, ali naš je zadatak dati sve od sebe i pokušati borbenošću nadoknaditi manjak kvalitete. Inače, moje mišljenje je kako je Miškolc priv favorit skupine. Oni su pokriveni na svim pozicijama i imaju čak šest stranaca. Pet Srba i Crnogoraca te jednog Talijana. Uz njih su i 2-3 mlada Mađara koji kucaju na vrata njihove reprezentacije. Ortigija ima nekolicinu sjajnih talijanskih vaterpolista. Od legendarnog vratara Tempestija do Galla i Giacopa. Tu je i centar Napolitano te Crnogorac Vidović. Iskreno, Španjolce najmanje poznajemo. Međutim, u svojim redovima imaju reprezentativca Minguella te još niz kvalitetnih igrača- rekao je Kreković.

O očekivanjima je govorio i Andrija Vlahović, kapetan Solarisa:
– Motiva nam ne fali! Naročito nama domaćima kojima je gušt igrati pred svojom publikom i punim bazenom protiva tako kvalitetnih igrača. Ne govorim da ćemo sigurno proći skupinu, ali nećemo ni spustiti gaće! Nemamo se čega bojati jer ne igramo ni protiv Juga, ni protiv Mladosti niti Pro Recca- veli ponajbolji igrač ‘sunčanih’.

On se slaže s konstatacijom kako su Mađari favoriti skupine:
– Ostale tri ekipe će se ‘potući’ za preostalo mjesto u četvrtfinalu. Nama je jako važna prva utakmica s Ortigijom u petak. Nakon te utakmice ćemo vidjeti gdje smo- ističe Vlahović.

Prvi strijelac Solarisa misli kako u igri njegove momčadi ima još mjesta za napredak:
– Evo, u srijedu smo dobili Primorje u Rijeci s četiri razlike, ali još nismo ni blizu 100 posto naših mogućnosti. Stoga, još ne znam koji je stvarni domet naše ekipe. Sada smo fokusirani na turnir LEN Kupa i dat ćemo sve od sebe da on prođe uspješno- zaključio je napadač Solarisa.