Solaris poražen od Ortigije u prvom kolu LEN Euro Cupa u Crnici!

Vaterpolisti Solarisa poraženi su od talijanske Ortigije u prvom kolu turnira LEN Euro Cupa, koji se igra u Šibeniku. Gosti su, nakon zanimljive i borbene utakmice, slavili sa 12:10, a ključnom se pokazala treća četvrtina koju su dobili sa 4:1.Solaris je poveo golom Hercega, ali je prva četvrtina ipak pripala gostima (2:3). U drugoj je Ortigia povela s tri gola prednosti (2:5), ali slijedi odlično razdoblje igre Krekovićevog sastava, koji golovima Hercega, Vlahovića i Mudražije izjednačuje na 5:5, na kraju prvog poluvremena. Trećina četvrtina, na žalost šibenskih navijača, opet je pripala gostima, pa su uoči zadnjih osam minuta opet imali +3 (6:9). Ali, nisu se predavali ‘Sunčani’, pa su se golovima Koprčine i Vlahovića ponovno primakli na gol zaostatka (8:9), a minutu i deset sekundi prije kraja i dalje su bili tu, puhali za vratom (10:11). Međutim, Gallo tada zabija još jedan gol za Ortigiju i postavlja konačnih 10:12.

Vlahović i Herceg susret su završili sa po tri postignuta gola, Koprčina je zabio dva, Mudražija i Kovačić po jedan. Kod pobjednika Gallo je zabio pet, a Rossi tri gola.

U drugom susretu prvog kola mađarski Miškolc je pobijedio španjolski Mediterrani rezultatom 15:12. Sljedeći suparnici Solarisa su Mađari, a taj dvoboj igra se u subotu, s početkom u 18.45 sati. #SviuCrnicu