Večeras opet u Crnici, na redu su Zadrani

Sunčani opet večeras igraju u Crnici gdje će od 19:30 sati igrati protiv Zadra u sklopu 3. kola A2 RVL. Momčad Joška Krekovića prvenstvenu sezonu otvorila je s dvije pobjede, najprije su sunčani svladali Cattaro rezultatom 16:4, a zatim i Primorje EB u gostima s 14:10.

Nadovezao se kratko strateg Solarisa i na Kup RH koji se igrao proteklih dana u Crnici:
Čujte, ovaj dio kupa smo odradili onako kako smo planirali. Najvažnije je bilo proći, a manje je bitno jesmo li prvi ili drugi. U proteklom razdoblju igrali smo u silno zgusnutom ritmu. Evo, od prošle srijede pa do danas odigrali smo sedam utakmica, a još nas čeka i Zadar u petak. Stoga su nas počele stizati i ozljede i bolesti – kaže Kreković.

Napadamo drugo mjesto u Kupu RH!

Turnir u kupu bio je prigoda za nešto više minuta za mlade igrače Solarisa (Brajković Ljubičić, M. Sabioni, Ibrahimpašić…)
– Oni su manje-više svi dobro iskoristili svoju šansu i pokazali da se u budućnosti na njih može računati – istaknuo je Kreković.

Do četvrtfinalnog turnira Kupa Hrvatske još je desetak dana, ali Šibenčane golica pomisao da bi se mogli plasirati na “final four” koji je na rasporedu u studenom u Splitu:

– Iskreno, kup smo trenutačno stavili sa strane. Do tada nas čekaju Zadar i Medveščak kući te Nais u Nišu u Regionalnoj ligi. Naravno, pokušat ćemo dobiti te sve tri utakmice. Što se Kupa tiče, Jug je apsolutni favorit. Mi ćemo se boriti za drugo mjesto sa splitskim klubovima Mornarom i POŠK-om. Napravit ćemo sve da porđemo dalje, jer bi veliki uspjeh bio ući među četiri – veli Kreković.

Za utakmicu sa Zadranima trener Kreković neće moći računati na Bruna Sabionija, a vrlo vjerojatno i Vicu Eraka, kojega je uhvatila viroza.

– Ne krijemo da je A2 liga za nas najvažnije natjecanje u sezoni. Igranje u LEN Euro Cupu za nas je bio bonus. Igrali smo protiv jačih momčadi i digli samopouzdanje, jer se nipošto nismo osramotili. U Kupu smo prve dvije utakmice odradili kako treba i prošli skupinu. Usput smo neke igrače, uključujući i mene, odmorili. Morali smo to napraviti jer nije lako igrati sedam utakmica u sedam dana, makar stalno igrali i protiv autsajdera. U petak nas čeka Zadar – bolji smo od njih, igramo kući, samo moramo skupiti snage i motivacije. Sve osim naše pobjede bilo bi iznenađenje – rekao je Andrija Vlahović, kapetan Solarisa.