KUP RH: Solaris bez iznenađenja protiv JUG AO; Odlučujuća protiv OVK Pošk-a!

Jugov ruski reprezentativac Daniil Merkulov otvorio je pogotkom utakmicu protiv Solarisa. Jug AO je poveo nakon 83 sekunde igre. Loren Fatović je 48 sekundi poslije bio strijelac za 2:0 nakon asistencije Alexa Papanastasioua, koji je u 4. minuti realizirao prvog igrača više za 3:0. Minutu poslije Roberto Radić i Marko Macan s igračem više su podigli prednost prvaka na 5:0, koju je početkom druge četvrtine ‘podebljao’ Paulo Obradović. Tek nakon šestog pogotka Jugaša – prvi Solarisa. Kapetan šibenskog sastava Andrija Vlahović je šraubom iznenadio obranu Jugaša. Toni Popadić je mrežu netaknutom uspio sačuvati 9 minuta i 22 sekunde.

Druga četvrtina je završila bez pobjednika (3:3). Zaključio je pogotkom Luka Stahor, naciljao je s krila u situaciji s igračem više. Obradović je na početku treće četvrtine realizirao nova dva igrača više za vodstvo 10:3. Domagoj Bulat je prekinuo taj niz Jugaša od tri pogotka. Merkulov je vratio na plus sedam (11:4), a s tim rezultatom se ušlo u posljednjih osam minuta, koje je pogotkom otvorio Solaris (Mateo Sabioni) nakon čega je svoj treći pogodak postigao Radić. Papanastasiou zatim nova dva, također tri, a na kraju je pogodio i Luka Lozina. Između zadnja dva pogotka Grka – pogodak Roka Pelicarića za Solaris.

Konačni rezultat je ujedno najveća prednost na utakmici Jugaša, koji su realizirali 9 od 10 igrača više, a obranili su se sva četiri puta kad je šibenski sastav imao brojčanu prednost. U nastavku utakmice Jugaši nisu imali niti jedno isključenje.

DRUGA UTAKMICA 2. KOLA
Solaris – Jug Adriatic osiguranje 6:15
DUBROVNIK 
Bazen u Gružu. Suci: Leo Kuzmanić i Slaven Sivčević. Delegat: Mile Rebić (svi iz Splita).
SOLARIS: Šparada, Ibrahimpašić, Erak, Štrkalj (1), Bulat (1), Herceg, Vlahović (1), Pelicarić (1), Mudražija, Ljubičić, Koprčina (1), Kovačić, Jukić (7 obrana), Sabioni (1). Trener: Joško Kreković.
JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (6 obrana), Macan (1), Fatović (1), Lončar, Radić (3), Garcia, Lozina (1), Merkulov (2), Papanastasiou (3), Cukrov, Benić, Obradović (3), Jarak (3 obrane), Stahor (1). Trener: Vjeko Kobešćak.
Igrač više: Solaris 4/0, Jug AO 9/10
Četvrtine: 0:5, 3:3, 1:3, 2:4

Prva dva mjesta vode na završni turnir, Final four, koji će se igrati u Splitu 23. i 24. studenog. Pobjednik dubrovačkog turnira u polufinalu čeka drugog iz zagrebačke skupine, a drugi iz Gruža će se u Poljudu za finale boriti protiv pobjednika skupine, koja se igra na Savi, a u kojoj su Galeb MR, splitski Jadran, Primorje EB te HAVK Mladost. Zagrebački četvrtfinalni turnir je na rasporedu 15. i 16. listopada.

Piše: Tonči Vlašić