‘Sunčani’ sutra love šestu pobjedu u nizu u Regionalnoj ligi!

Roko Pelicarić, jedan od Solarisovih junaka u Kupu, uoči dvoboja s POŠK-om: ‘Bitno je da smo dobri kao ekipa’

Ubitačan ritam vaterpolista Solarisa bliži se kraju. U subotu će protiv POŠK-a odigrati 18. utakmicu u 33 dana i momci trenera Joška Krekovića jedva se čekaju vratiti u ‘normalu’.

Kratki osvrt na početku konferencije odnosio se na Kup RH: – Final Four je nagrada igračima, na plasman na završnicu, s tri ‘kapitalca’, Euroligaša, treba gledati kao na veliki iskorak kluba. Naša polufininalna utakmica s Mladosti je daleko, tek za mjesec dana i zaista o tome ne razmišljamo.  Naravno da se neće predati Zagrepčanima, ako nam se ukaže šansa pokušat ćemo je iskoristiti. Ali, realno, ne ovisi puno o nama – odgovorio je trener ‘Sunčanih’.

Kup je dakle iza nas, a pred nama je i šesto kolo A2 Regionalne lige, u kojoj smo također za sada odradili odličan posao, upisavši pet pobjeda u pet utakmica.

– Protiv POŠK-a očekujem drukčiju utakmicu od one u Dubrovniku. U taj smo dvoboj ušli tako da je nama pobjeda bila sve, a njima poraz nije značio ništa, odnosno morali su nas pobijediti desetak razlike da bi prošli. Ovo je sad nešto sasvim drugo, u subotu se igra za tri boda. koja puno znače i nama i njima, i bit će zato puno teža nego ona u Kupu. Trebamo zato ući u dvoboj maksimalno koncentrirani i motivirani, da ovaj ciklus od 18 utakmica u 33 dana završimo na najbolji mogući način – kazao je Kreković, te dodao:

– Moramo biti svjesni da smo sada ranjivi, da smo u jednom padu, međutim, ovu utakmicu moramo izvući kako god znamo i na najbolji mogući način zatvoriti ovaj vrlo intenzivan i naporan ciklus. POŠK je kvalitetna ekipa, neki igrači zbog ozljeda nisu igrali u Kupu i  očekujem da će sada biti kompletni. Moramo stoga biti vrlo oprezni da nam se se ni bi dogodio neki kiks i bacilo u vodu sve što smo do sada napravili. –

Roko Pelicarić bio je jedan od junaka u Kupu, ali on u prvi plan gura ekipu.

– Bio je toj moj dan, sljedeći put će netko drugi iskočiti, bitno je da smo dobri kao ekipa, da rastemo iz utakmicu u utakmicu. Idemo dobiti u subotu i nastaviti niz – bio je kratak i jasan Pelicarić.

Andrija Vlahović je podsjetio kako su u zadnje dvije godine lako pobjeđivali POŠK-ovce u Crnici.

– Što ne mora značiti da će tako biti i u subotu, neće biti laka utakmica, oni hvataju tri punta kao i mi. Ne treba očekivati neku našu poletnu igru, jer smo stvarno umorni, akumulirao se umor i došlo je do zasićenja, ali skupit ćemo glave i ne sumnjam u našu pobjedu. Samo treba dati sve od sebe i respektirati protivnika – zaključio je kapetan.

Subotnja utakmica između Solarisa i POŠK-a u Crnici počinje u 19 sati.