Solaris bez završnog turnira u Dubrovniku: Splićani ipak prejaki za “Sunčane”

Vaterpolisti Solarisa nisu se uspjeli plasirati na završni turnir Kupa Hrvatske koji će za dva tjedna biti odigran u Dubrovniku. U ključnoj utakmici za plasman među četiri najbolje momčadi, Šibenčani su poraženi od splitskog Mornara 13:9 (5:3,1:1,3:3,4:2).

U toj utakmici, po dva gola za “sunčane” postigli su Štrkalj, Vlahović i Kreković, dok su jednom mrežu Mornara pogađali Pelicarić, Koprčina i Bulat.

Podsjetimo, u prethodnim utakmicama splitskog četvrtfinalnog turnira Kupa Hrvatske Solaris je pobijedio makarski Galeb (12:3) i izgubio od splitskog Jadrana (15:5). S dva poraza, momčad trenera Joška Krekovića izgubila je sve šanse da zauzme jedno od prva dva mjesta u grupi koja vode u Dubrovnik.

Ili, u Spitu se pokazalo kako su A1 regionalni ligaši Jadran i Mornar još uvijek pretvrd orah za regionalnog drugoligaša Solarisa.

Nakon turnira u Splitu, okrećemo se obvezama u A2 Regionalnoj ligi, gdje u nedjelju gostujemo u Novom Sadu kod Vojvodine. Bit će to posljednja službena utakmica Solarisa u ovoj godini.