Pobjeda za kraj godine: “Sunčani” slavili na teškom gostovanju u Novom Sadu

Vaterpolisti Solarisa na najbolji mogući način završili su 2018. godinu! Pobjedom na “vrućem” gostovanju u Novom Sadu. “Sunčani” su na bazenu Slana bara svladali domaću Vojvodinu 10:9 (1:1, 4:1, 3:3, 2:4).

Trener Joško Kreković uoči ovog gostovanja kazivao je kako je riječ o prijelomnoj utakmici, kojom bi njegova momčad mogla “zacementirati” prvo mjesto poslije prvog kruga A2 Regionalne lige. Njegova želja da se izbori pobjeda na jednom teškom gostovanju se ostvarila.

I nije bilo lako, budući da su domaćini vodili 2:1 još sredinom druge četvrtine. No, tada smo napravili ključnu seriju. Za nu su zaslužna dva Karla. Najprije je Karlo Kreković izjednačio, da bi potom Karlo Erak uzeo stvari u svoje ruke. On je u manje od 90 sekundi zabio tri gola za lijepih 5:2 Solarisa.

Dugo se momčad Joška Krekovića mučila s realizacijom igrača. Poslije pet uzastopnih propuštenih prigoda Solarisa, konačno je Nikola Štrkalj riješio taj rebus za 6:2 sredinom treće dionice. Ipak, Vojvođani su se s dva uzastopna pogotka primakli na minus dva (5:7), ali je opet mlađi Kreković zabio važan gol za odlazak u posljednju četvrtinu s plus tri.

Činilo se da ćemo mirno privesti posao kraju kada je iskusni Komadina zabio za 10:6 pet minuta prije posljednjeg zvuka sirene. Međutim, od tada “sunčani” više nisu uspjeli postići niti jedan zgoditak. S druge strane, precizni su bili Vasin i dvaput Ranđić, koji je 20 sekundi prije kraja pogodio za 9:10.

Na našu sreću u zadnjem napadu je kapetan Vlahović uspio izboriti isključenje i sačuvati loptu i bodove.

Za Solaris su igrali: Šparada (5 obrana), Malenica, Komadina (2), Štrkalj (1), Begović, Erak (3), Vlahović, Pelicarić, Bušelić, Bulat (1), Ibrahimpašić, Koprčina (1), Jukić, Kreković (2).

Iduću utakmicu Solaris igra 12. siječnja 2019. godine kada će na bazenu u Crnici ugostiti niški Nais.