Poraz od Radničkog u Kragujevcu

U 14. kolu A2 Triglav vaterpolske lige, vaterpolisti šibenskog Solarisa poraženi su sa 6:5 na gostovanju kod Radničkog u Kragujevcu.

Već u prvom napadu domaćini su stigli do gola, za njihovo vodstvo pogodio je Gusarov. Odgovor stiže polovicom četvrtine kad s igračem više rezultat izjednačuje Andrija Vlahović. Na prvi su odmor domaći igrači otišli s prednošću, zahvaljujući još jednom golu Gusarova (igrač više).

Čekalo se neko vrijeme na prvi pogodak u drugoj četvrtini, a postigli su ga opet domaćini, ovog puta Stanojević za 3:1. Vasić poentira za 4:1, a Štrkalj do poluvremena smanjuje na 4:2. Zanimljivo, svi golovi u drugoj dionici igre pali su iz ‘čiste’ igre.

Brojčanu prednost u bazenu Radnički koristi na otvaranju treće četvrtine, pa Stanojević pogađa za 5:2. Do kraja četvrtine šibenski su vaterpolisti dva puta pogađali mrežu domaćina: Bušelić i Koprčina smanjili su na minus jedan (5:4) uoči četvrtine odluke.

No, opet je momčad iz Kragujevca prva poentirala u četvrtini. Guillaume je povisio na 6:4. Nisu “Sunčani” uspijevali pronaći put do domaće mreže u tim trenucima, zabili su sekundu prije kraja preko Štrkalja za konačnih 6:5 za domaći sastav.

Najefikasniji u redovima Solarisa s dva gola bio je Štrkalj, dok su po jedan postigli Vlahović, Bušelić i Koprčina.

U srijedu Solaris gostuje kod Naisa u Nišu.