Minus jedan na Kantridi: Vizu za Europu ‘Sunčani’ vade u Crnici

Primorje je u prvoj polufinalnoj utakmici za plasman od 5.-8.mjesta pobijedilo Solaris rezultatom 8:7 na bazenu na riječkoj Kantridi. Rezultat je to koji daje nade ‘Sunčanima’ uoči uzvrata u Crnici da će se plasirati u završnicu borbe za peto mjesto, koje u konačnici donosi igranje u Kupu LEN-a.

Gubili su Šibenčani 5:2, međutim serijom 4:0 u kojoj je prednjačio Eugen Koprčina preokrenuli su stvari u svoju korist. Vodio je Solaris 7:6 uoči posljednje četvrtine, no u zadnjih osam minuta nisu uspjeli svladati domaćeg vratara Čubranića. S druge strane, Riječani su dvaput ‘probili’ Marina Šparadu i zaradili minimalnu pobjedu.

Uzvratna utakmica igra se u subotu, 4. svibnja u Šibeniku u 20:00h. Solarisu je potrebna pobjeda od dva gola razlike. Pobijede li “Sunčani” s jednim golom razlike, izvodit će se peterci.

Primorje EB – Solaris 8:7 

RIJEKA. Bazen na Kantridi. Suci: Goran Gavrilović , Marko Matijević Delegat: Miroslav Vlašić

Primorje EB:Fran Čubranić, Antonio Čunko, Tin Brubnjak(1), Timothy Putt(2), Iv Marić, Marko Blažić(1), Maroš Tkač, Dario Rakovac(1), Sven Augusti, Mislav Vrlić, Lovro Paparić, Srđan Aksentijević(2), Nikola Milošević, Bojan Car(1), Trener:Igor Hinić

Solaris: Marin Šparada, Ivan Malenica, Josip Petković, Nikola Štrkalj(1), Ivo Begović, Karlo Erak, Andrija Vlahović(1), Roko Pelicarić(1), Ferdinand Josip Bušelić, Domagoj Bulat, Kristijan Lipar, Eugen Koprčina(4), Ivan Jukić, Karlo Kreković, Trener:Joško Kreković