Solaris na korak do Europe; Večeras od 20 sati protiv splitskog Pošk-a

“Sunčani” su na korak do igranja u Europi iduće sezone. Na europskom putu preskošili su riječko Primorje, a za izlazak preko granice još trebaju biti bolji od splitskog POŠK-a u dvije utakmice.

Prva utakmica je na rasporedu danas od 20 sati na bazenu u Crnici, dok je revanš tjedan dana kasnije na Poljudu.

– Čujte, POŠK je ipak igrao A1 regionalnu ligu i doduše ispao. Međutim, bez obzira što do nas dolaze informacije kako ne treniraju baš redovito, držim da nas čekaju dvije ozbiljne utakmice, no svakako imamo realne šanse da iz ovog dvoboja izađemo kao pobjednici. Ali, isto tako ne stoji teza da POŠK ništa ne igra i da nema ekipu – kaže Joško Kreković, trener Solarisa uoči današnjeg dvoboja.

Mišljenja je kako je baš šibenska utakmica šansa ‘sunčanih’ za ukupnu pobjedu:

– Nas u Crnici nitko nije pobijedio, osim euroligaša splitskog Jadrana. Ako budemo pravi i agresivni naša pobjeda ne bi trebala biti upitna. Premda, ne bih bio zadovoljan sa samo jednim golom razlike, iako se radi tek o prvom poluvremenu. Moramo biti koncentrirani na svoju igru, prvenstveno na obranu i kako primiti što manje golova te strpljivo čekati svojih pet minuta koji će zasigurno doći tijekom utakmice- veli Kreković.

Kapetan Andrija bio je još konkretniji.

– Primorje je definitivno bila teža stepenica. POŠK ne trenira kao mi, oni su, da se tako izrazim, divlja momčad, s par iskusnih igrača, protiv koje ne smije biti opuštanja, treba ih respektirati, ipak su igrali A1 ligu, za razliku od nas. Ali, sve ovisi o nama. Kada damo sve od sebe u našem bazenu, pobjeda ne dolazi u pitanje – ističe kapetan.

Pobjeda nad Primorjem bila je važna i zbog bildanja samopouzdanja.

– Sigurno da nam je pao određeni pritisak s leđa, pogotovo jer smo u par važnih utakmica redovno kiksali. Protiv Primorja smo pokazali da možemo jednu takvu utakmicu pobijediti i samopouzdanje u tom slučaju raste. Što ne znači da sad trebamo POŠK gledati s visoka. Treba jednostavno prihvatiti ulogu favorita kući, skočiti u bazen i dobiti utakmicu – zaključio je Andrija Vlahović.

Početak utakmice je od 20 sati na bazenu Crnica!
#SviuCrnicu