NADE OSVOJILE BRONCU NA ZAVRŠNICI KUPA HRVATSKE!

Nade Solarisa osvojile su broncu na završnom turniru Kupa Hrvatske u Vukovaru, koji je okupio 19 ekipa. Najmlađi članovi Solarisa na postolje su se popeli zahvaljujući pobjedi nad pobjednikom Prvenstva Hrvatske Zadrom 1952. Susret susjeda za treće mjesto bio je vrlo uzbudljiv, s puno preokreta, a odlučen je tek u lutriji peteraca, nakon što je regularni dio završio 11:11.

Najefikasniji u pobjedničkoj momčadi bio je Jure Desnica sa šest postignutih golova, Karlo Ražov zabio je četiri, a Niko Radovčić jedan gol. U raspucavanju za Solaris su pogodili svi izvođači (Jure Desnica, Anton Bračanov, Lovre Goleš, Niko Radovčić, Karlo Ražov), dok je za Zadrane kobna bila četvrta serija.

Nakon što su grupnu fazu odradili savršeno, upisavši četiri pobjede u četiri utakmice, dječaci trenera Denisa Seferovića i četvrftinalnu skupinu otvorili su pobjedom, svladavši splitski Jadran sa 7:5. Uslijedio je prvi poraz od riječkog Primorja EB (5:9), ali je unatoč tome izboren ulazak među četiri najbolje ekipe.

Suparnik u polufinalu bio im je splitski POŠK, koji se slavio sa 12:9, što je značilo da mladi Sunčani idu u borbu za broncu, koju su na kraju i osvojili. Valja istaknuti kako su naše Nade broncu osvojile i na završnici Prvenstva Hrvatske igranoj u travnju u Šibeniku.