Vaterpolisti Solarisa nastavljaju svoj europski put. Naime, ‘Sunčani’ su prošli vrlo tešku skupinu kvalifikacijske runde LEN Euro Cupa, koja je odigrana u mađarskom Egeru. Momčad trenera Joška Krekovića zabilježila je dvije pobjede i jedan poraz što je bilo dovoljno za osvajanje drugog mjesta u grupi. Ključna utakmica bila je ona protiv srpskog Radničkog u 2. kolu, kada su slavili s 9:8. Dobar posao u Mađarskoj Solaris je zaključio u nedjelju uvjerljivom pobjedom protiv ruskog Shturma, nekada moćne momčadi u europskim okvirima.

Da se stvari ne bi zakomplicirale pobrinuo se domaći Eger, inače apsolutni favorit grupe, svladavši Radnički 11:6 i samo potvrdio zaslužen plasman Šibenčana u drugi krug koji će biti odigran koncem rujna

Solaris- Shturm 2002 17:8 (5:2, 5:2, 3:1, 4:3)

Eger- Utakmica 3. kola skupine B kvalifikacijske runde Eurokupa. Suci: Teixido (Španjolska) i Dervieux (Francuska).

Solaris: Šparada, M. Sabioni (1), Erak, Štrkalj (3), Bulat (1), Herceg (1), Vlahović (3), Pelicarić (2), Mudražija, B. Sabioni (3), Koprčina (1), Kovačić (2), Jukić.

Shturm 2002: Semikov, Emelianov (3), Bogdanov, Mano (1), Kovalenko, Salnikov, Bukov, Kuzmenkov (1), Ruhlov, Pronin (1), Krigin, Fedotov (2), Saratov.