“Sunčani” ispali iz Europe: Iz šibenske skupine dalje idu Mađari i Talijani

Vaterpolisti Solarisa poraženi su i u drugom kolu druge kvalifikacijske runde LEN Euro Kupa koja se igra u Šibeniku i tako su izgubili sve šanse da se plasiraju u četvrfinale. 

Mađari su sve riješili u ranoj fazi utakmice. Vrlo brzo su poveli 6:0, a domaći su prvi gol na utakmici postigli tek u zadnjoj minuti druge četvrtine kada je zabio mladi Vice Erak. Do kraja su objektivno kvalitetniji Mađari rutinski sačuvali prednost.

U drugoj utakmici subotnjeg programa, talijanska Ortigija savladala je španjolski Mediterrani s 12:7. Zbog takvog raspleta, dvije nedjeljne utakmice u kojima se sastaju Solaris i Mediterrani te Miskolc i Ortigija bit će revijalnog karaktera. Naime, Talijani i Mađari su poslije dva dana natjecanja osigurali su prolaz dalje u šibenskoj skupini.

Solaris- Miskolc 5:11 (0:3, 1:4, 3:3, 1:1))

ŠIBENIK- Bazen u Crnici. Suci: Peter De Jong (Nizozemska), Michail Birakis (Grčka).

Solaris: Šparada, Malenica, Erak (1), Štrkalj (1), Bulat, Herceg (1), Vlahović (1), Pelicarić, Mudražija, Sabioni (1), Koprčina, Kovačić, Jukić.

Miskolc: Csoma, Baničević (1), Kriještorac, Hornyak, Nagy, Manzi, Vadovics, Bedo, Lorincz (2), Mišić (4), Miličić (1), Stojanović (3), Miszei.