Vaterpolisti Solarisa u nedjelju otvaraju posljednji, odlučujući dio A2 Regionalne lige. Kreće, naime, Liga 6, a ‘Sunčani’ je otvaraju domaćim ogledom s Naisom. Ta će utakmica, realno gledajući, biti samo priprema za ono što slijedi, a to je dvoboj s Radničkim u Kragujevcu, koji će, po svemu sudeći, dati izravnog putnika u A1 ligu.

Treba ići utakmicu po utakmicu, ne smijemo si dopustiti nikakav kiks. Momci su realni, svjesni situacije i vjerujem da će kvalitetno odgovoriti na postavljene zahtjeve. Hoće li to biti dovoljno vidjet ćemo – veli Joško Kreković.

Prvi dio sezone dobro je odrađen, a i pauza je iskorištena na pravi način.

U ova dva i pol mjeseca kvalitetno se radilo, posložili smo igru i fizički se obnovili s obzirom da je prvi dio sezone bio intenzivan i odmor nam je dobro došao. Što se tiče susreta s Naisom, ne možemo niti želimo pobjeći od uloge favorita. Cijenimo ih, lani su nas zavili u crno, ali svjesni smo svoje kvalitete i ta će utakmica biti teška koliko je sami sebi napravimo teškom. Moramo od početka ući čvrsto, ozbiljno i u konačnici upisati pobjedu – ističe Kreković.

Andrija Vlahović također drži da je kvaliteta na njihovoj strani.

U prvom dijelu smo ih više-manje glatko pobijedili u gostima, tako da znamo njihove kvalitete i mane, znaju i oni naše. Igramo kući nakon dva i pol mjeseca, željni smo utakmice, motivirani, u ovim mini-pripremama u Sloveniji, odnosno u Trstu, digli smo samopouzdanje, našu igru na viši nivo. Možda protiv Niša neće biti nešto bajno, ali najvažnije je upisati tri boda i pripremiti se za ono što slijedi, što nam je sigurno u podsvijesti. Ali u ovom trenutku prioritet nam je Nais, a ne Radnički – kaže kapetan ‘Sunčanih’.

Nedjeljna utakmica s Naisom na rasporedu je u nedjelju, s početkom u 18 sati, a ulaz je besplatan.

Željno iščekujemo Ligu 6, vjerujem i naši navijači, koje pozivam da nas dođe podržati u što veće broju i tako nam budu dodatni vjetar u leđa – kazao je direktor Solarisa Jakša Knežević.