Solaris slavio u Novom Sadu ; Od iduće sezone u elitnom razredu regionalnog vaterpola!

Vaterpolisti Solarisa pobjedom su zaključili Ligu 6 A2 Regionalne lige. u Novom Sadu svladali su Vojvodinu sa 16:11 i tako završili na drugom mjestu, iza Radničkog. Do neki dan to je značilo kako ih čekaju nove kvalifikacije za plasman u elitni regionalni rang, međutim, nakon što je donijeta odluka o proširenju A1 lige s deset na 12 klubova, za tim više nema potrebe s obzirom da će ‘Sunčani’ izravno u Premier ligu, kako će se po novom zvati to natjecanje.

U Novom Sadu, Krekovićeva momčad ključnu prednost ostvarila je u drugoj četvrtini koju je dobila sa 4:0. Prvi strijelac pobjedničke momčadi bio je Koprčina s pet postignutih golova, Pelicarić je zabio četiri, Vlahović tri, Bulat dva, a Štrkalj i Mudražija po jedan gol.

Solaris iduće sezone u elitnom razredu regionalnog vaterpola: Upravni odbor odlučio proširiti ligu

Vaterpolisti Solarisa iduće sezone će igrati u Premier ligi. To je postalo jasno nakon odluke Upravnog odbora Regionalne vaterpolske lige održane u petak. Naime, na telefonskoj sjednici je odlučeno da se elitni razred regionalne lige proširi s deset na 12 klubova.

To znači da su Radnički iz Kragujevca i Solaris kao dvije prvoplasirane ekipe iz A2 lige automatski stekle pravo nastupa u Premier ligi.

Sve do te najnovije odluke mislilo se da će ‘Sunčani’ morati igrati kvalifkacije za ulazak u viši rang s pretposljednjim iz A1 lige, budući da smo zauzeli drugo mjesto na tablici iza Radničkog. Međutim, sada su nam te brige otklonjene administrativnim putem, pa se mirno možemo posvetiti pripremama za domaće prvenstvo, ali pomalo gledati i na novu sezonu.

Upravni odbor Regionalne vaterpolske lige je na sjednici održanoj u petak,  6. ožujka, telefonskim putem i elektronskom poštom, donio odluku o proširenju odnosno povećanju klubova u Regionalnoj ligi, grupa A 1 u sezoni 2020./21. s 10 na 12 klubova.

Ujedno, donesena je odluka da se od sljedeće sezone 2020./21. dosadašnja A 1 liga zove Premier liga dok će se dosadašnja A 2 liga zvati Prva regionalna liga ili A 1 Regionalna liga.